KAOSKAMERATENE RETURNERER? Her ser vi f.v. Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken under partileder-debatten på Stormen konserthus i Bodø 10. september 2021. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Får 86 mandater i måling.

Torsdag slapp TV 2 en meningsmåling som ville ha gitt Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet 84 mandater i det kommende stortingsvalget 13. september.

Med tillegg av Rødts ti mandater og sju mandater til Miljøpartiet De Grønne får Stortinget dermed et solid sosialistisk flertall frem til 2021, hvis målingen skulle bli realitet.

annonse

Lørdag kveld er TV 2 tilbake med en ny meningsmåling. Her bekrefter Ap+SV+Sp sitt flertall med 86 mandater. Det kreves 85 mandater for å flertall på Stortinget, og trioen vil dermed ikke trenge Rødt eller MDG som støtteparti hvis denne prognosen skulle slå.

Les også: Nytt parti inn på Stortinget i TV 2-måling

AP, SV og Sp hadde sist regjeringssamarbeid fra 2005 til 2013. De var da kjent som den rødgrønne regjeringen og mer uformelt som kaoskameratene.

annonse

På den borgerlig siden får Høyre 19 prosent, Fremskrittspartiet 12,3 , Venstre 4,5 og Kristelig Folkeparti – som faller under sperregrensen – 3,8 prosent.

Partiene i kategorien «Andre» får en samlet oppslutning på 3,6 prosent. Det holder ikke til å tangere sperregrensen og trolig heller ikke til mandat.

Unntaket er hvis et parti gjør det uvanlig sterkt i et enkelt valgdistrikt.

Det kan ensakspartiet Pasientfokus i Finnmark bli et eksempel på, antyder TV 2s måling. Selv om Pasientfokus på landsbasis har 0,2 prosent oppslutning, nyter de betydelig støtte i Finnmark, og kan dermed sikre seg et av fylkets fire mandater.

Fra i morgen og på valgdagen 13. september er det forbudt å offentliggjøre valgdagsmålinger og valgresultater før valgtingene stenger klokken 21.

Disse tre partiene toppet Resetts siste valgmåling

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon