KRITISK TIL UTTALELSER FRA HELSEMYNDIGHETENE: Barneombud Inga Bejer Engh er kritisk til det hun mener er dystre påstander fra helsemyndighetene om hvor mange barn som kan bli innlagt med covid-19. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Barneombud Inga Bejer Engh sier at dystre påstander fra helsemyndighetene kan skape frykt som virker negativt inn på helsen til barn og unge.

Hun viser i den forbindelse blant annet til uttalelsen fra helsedirektøren hvor han estimerte at tusenvis av barn kunne bli koronainnlagt. Slike estimater bidrar til å skape frykt blant barn, mener barneombudet.

– I halvannet år har våre barn og unge levd med strenge restriksjoner. Nå som de er tilbake på skolen, møtes de med påstander om at tusenvis av barn må på sykehus. Det skapes mye frykt som barn og unge må bære på. Det er svært uheldig, sier barneombud Inga Bejer Engh til Aftenposten.

annonse

Helsedirektør Bjørn Guldvog uttalte i forrige uke til NRK at flere tusen barn kunne bli innlagt med covid-19. Dette estimatet korrigerte han senere til under 500, og han pekte på at det første anslaget var «ment som å beskrive et mulighetsrom».

– Jeg ser i ettertid at det etterlatte inntrykket var at dette var mer sannsynlig enn det som var min intensjon. Derfor har jeg hatt behov for å justere det, sier Guldvog.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon