Partilederne for de rødgrønne partiene er skeptiske til å rekruttere fra PR-bransjen i et eventuelt nytt regjeringsapparat. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Partilederne på venstresiden mener det er for tette bånd mellom PR-bransjen og politikken. 

Flere sier at de ikke vil ha PR-folk inn i en ny regjering, ifølge NTB.

Mange politikere går ut av politikken til fordel for et PR-byrå, og noen av av dem går også inn igjen i politikken.

annonse

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til VG at han ikke kommer til å rekruttere tidligere Ap-politikere som nå befinner seg i PR-bransjen hvis han får danne ny regjering etter valget.

– Jeg ser ikke for meg noen overganger til en eventuelt Ap-ledet regjering. Vi har så mange flinke folk som er tillitsvalgte og engasjert i landet over, at det er der jeg vil se, sier Støre.

Leder i Fremskrittspartiet Sylvi Listhaug, er en av mange politikere som kom fra PR-bransjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, sier han ikke vil ta inn en eneste person fra PR-bransjen i sitt eventuelle regjeringsapparat.

annonse

– Hvis vi som er partiledere sier at vi ikke ønsker det og ikke rekrutterer derfra, så blir det slutt, sier Vedum.

Også SV-leder Audun Lysbakken er kritisk og ønsker strengere karanteneregler begge veier slik at folk ikke umiddelbart kan gå direkte fra politikk til PR-bransjen eller den andre veien.

Ifølge VGs oversikt har nær 150 personer gått mellom PR-bransjen og politikk i løpet av de siste tre stortingsperiodene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon