PÅ TOPP TI: Casper Ruud, server her mot nederlandske Botic Van De Zandschulp, i andre runde av US Open i New York for 13 dager siden. Nå har han klatret til topp ti på verdensrankingen. (AP Photo/Elise Amendola)
annonse
annonse

– Jeg skal nyte øyeblikket! Ordene tilhører Casper Ruud som ikke legger skjul på at dette er en dag han har ventet lenge på å få oppleve.

Tidenes beste norske tennisspiller har i dag klatret opp på topp ti på verdensrankingen og puster nå den 18 år eldre legenden Roger Federer, som innehar niende plassen, i nakken.

– Det er en utrolig følelse å få bryte inn i topp ti på rankingen for første gang i karrieren. Det er et stort mål jeg har hatt i mange år allerede, og jeg har jobbet hardt for det hver dag i mange år. Jeg skal prøve å nyte følelsen og prøve å bygge videre på det. Så er jo målet selvfølgelig også å holde meg her en god stund, uttaler han til NTB.

annonse

Kommende helg spiller Ruud Davis Cup for Norge mot Usbekistan på hjemmebane i Oslo Tennisarena. Ruud er i dag den yngste spilleren innenfor topp ti. Rett bak følger den canadiske 21-åringen Felix Auger-Alissaime (11) som avanserer fire plasser på rankingen.

Topp tre er uendret med nattens US Open-finalister Novak Djokovic (1) og Daniil Medvedev (2) på topp. Resten av rankingen ser slik ut:

3) Stefanos Tsitsipas, Hellas, 4) Alexander Zverev, Tyskland, 5) Andrej Rubljov, Russland, 6) Rafael Nadal, Spania, 7), Matteo Berrettini, Italia, 8) Dominic Thiem, Østerrike, 9) Federer, 10) Ruud.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon