SV-leder Audun Lysbakken, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Ap-leder Jonas Gahr Støre, vant valget og kan nå danne regjering sammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Stortingsvalget 2021 er over, og det endte med seier til den rødgrønne fløyen.

Det var slett ikke uventet, og ganske nært prognoser og valgmålinger utover sommer og høst.

Noen trodde at Demokratene skulle bli «redningen», men de fikk ikke det valget de selv trodde.

annonse

Påstander om juks med stemmesedler i beste Donald Trump-stil, hjelper ikke spesielt på troverdigheten heller.

Tidligere ordfører og varaordfører i Oslo, Peter N. Myhre, sier til Resett at hvis de som stemte på Demokratene heller hadde stemt på Frp, så hadde partiet kunne fått et mandat eller to til på Stortinget.

– Det gikk som jeg har hevdet i månedsvis: En stemme på «Demokratene» er en hjelp til sosialistene, sier Myhre til Resett.

Peter N. Myhre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Både Senterpartiet og Rødt har gjort gode valg. Nå gjenstår det å se om løftene som ble gitt før og under valgkampen vil bli overholdt.

Er Senterpartiet fortsatt uvillige til å ha med SV i regjering, eller er lysten på en svart bil med egen sjåfør så stor at en kamel eller to svelges med glede både med- og mothårs?

SV vil nok også med glede sluke de kameler som er nødvendige for å kunne komme i posisjon. Spillet før valget vil forutsigbart nok nesten garantert ende opp med en regjeringskonstellasjon bestående av Ap, SV og Sp, med Støre som statsminister.

Rødt vil dermed ikke få noen reell innflytelse og heldigvis slapp Norge med skrekken når det gjaldt ekstremistene i MDG.

Forvent derfor en Ap-ledet regjering, som vil innføre økte avgifter og skatter, leke Robin Hood og ta fra de som skaper verdier i Norge og gi til dem som ikke gjør det, inklusive seg selv.

Forvent også økt innvandring, dyrere strømpriser og enda mer «klimavennlig» satsing, som nærmest selvfølgelig vil gå utover lommeboken din.

Nå skal man ikke male fanden på veggen, da det helt sikkert vil bli noe positivt ut av en slik konstellasjon også. Men dette valget er helt klart en nedtur for de borgerlige og bør være om ikke en ørefik, så i hvert fall en kraftig påminnelse til Erna Solberg om at ting kanskje ikke gikk så bra som hun trodde det gjorde.

Om fire år får vi svaret på hvor fornøyde majoriteten av den norske befolkningen vil bli med denne regjeringen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon