Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

KrF-lederen er skuffet, men han tror det er mulig å heve partiet.

Stortingsbygningen i Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kristelig Folkeparti får en oppslutning på 3,8 prosent, det er under sperregrensen på fire prosent og ender opp med tre mandater, skriver NTB.

– Jeg er i all fall veldig motivert for å jobbe, men det er klart at i dag er det veldig kjedelig å komme de få stemmene under, sa han under partilederdebatten i Stortingets vandrehall natt til tirsdag.

annonse

Men partilederen tror ikke dette valget betyr slutten på KrF som parti.

– Det blir en krevende oppgave, det skal jeg erkjenne. Men jeg er helt sikker på at det er mulig. Vi skal gjøre det vi kan de neste årene for å markere en tydeligere KrF-profil og ikke minst brede ut partiet, sa Ropstad.

Men kommentator i Vårt Land har lite tro på KrFs fremtid

annonse

Tidligere Hareide-rådgiver Emil André Erstad kaller 3,8 prosent for et dolkestøt.

– Det holder ikke å remobilisere de velgerne som tidligere har stemt KrF, så lenge partiet ikke vinner nye. Den demografiske utfordringen med at KrFs velgere dør ut er kanskje mer sann enn mange i partiet liker å tro. Det er kanskje for krevende å finne velgere som er imot selvbestemt abort, sier tja til konverteringsterapi og samtidig er for en offensiv klima- og flyktningpolitikk. De velgerne er det altfor få av, skriver Erstad i kommentaren.

Hevder at om Ropstad hadde gått på NAV, ville han blitt fengslet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon