Foto: Annika Byrde / NTB
annonse
annonse

Men partileder Une Bastholm hevder likevel at dette har vært et klimavalg.

MDG holder valgkampåpning i Kubaparken med partileder Une Bastholm. Foto: Annika Byrde / NTB

Etter at 99 prosent av stemmene er telt opp er det klart at MDG ikke når sperregrensen. De endte på 3,85 prosent, eller 110 200 stemmer. 

– Vi har gått veldig fram, men vi har ikke klart sperregrensen. Nå får vi to eller tre representanter på Stortinget, og med det enten doblet eller tredoblet oss, og gjort vårt beste valg noensinne, sier MDG-leder Une Aina Bastholm om resultatet i partilederrunden på Stortinget.

annonse

Les også: MDG-populismen står i veien for en viktig debatt om kjøttforbruket vårt (+)

Partilederen sier likevel at valget bør kunne kalles et klimavalg.

– Det er ganske mye som tyder på at det har vært et klimavalg for velgerne. Det har jo vært den saken som undersøkelser viser at flest folk har oppgitt som sin viktigste sak – og da har det jo vært et klimavalg, sier hun til NTB.

annonse

Meningsmålingene har derimot vist et MDG over sperregrensen, men valgresultatet viste noe annet. 

– Vi vet ikke om meningsmålingene har målt oss for optimistisk eller om vi har gått ned på slutten. Vi kommer uansett til å jobbe hardt med tilliten til velgerne i ryggen, sier Bastholm.

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon