Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det er rimelig at Sp-politikeren som sendte Liv Signe Navarsete en svært grov og sjikanerende melding i 2016, nå står fram. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Klima falt ikke fra dagsordenen fordi MDG havnet under sperregrensen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, som kaller årets stortingsvalg et klimavalg, ifølge NTB.

– Det er jeg helt klar på. Dette har vært et klimavalg. Det har vært et stort tema i oppspillet til valget hvor vi har definert mål for hva Norge skal kutte, sa Støre på sin pressekonferanse i Folkets Hus i Oslo tirsdag kveld, dagen etter valgseieren.

Rettferdighet fikk stor betydning for hvordan velgerne ga uttrykk for sine klimavalg, mener Støre.

annonse

– Jeg er ikke enig i at klima falt fra dagsorden fordi MDG havnet under sperregrensen. Folk ønsker handling, de ønsker brede løsninger og en rettferdig klimapolitikk, og de ønsker ikke polarisering, sa Ap-lederen.

– Vi har en sterk klimapolitikk med et klart mål og en klar tilnærming til hvordan vi kan nå de målene. Det vil vi ta med oss inn i det som kan bli regjeringsforhandlinger, sa han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon