Oslo 20210914. Ap-leder Jonas Gahr Støre holder pressekonferanse dagen etter valgseieren i stortingsvalget 2021. Pressekonferansen finner sted på Folkets Hus i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Klima falt ikke fra dagsordenen fordi MDG havnet under sperregrensen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, som kaller årets stortingsvalg et klimavalg, ifølge NTB.

– Det er jeg helt klar på. Dette har vært et klimavalg. Det har vært et stort tema i oppspillet til valget hvor vi har definert mål for hva Norge skal kutte, sa Støre på sin pressekonferanse i Folkets Hus i Oslo tirsdag kveld, dagen etter valgseieren.

Rettferdighet fikk stor betydning for hvordan velgerne ga uttrykk for sine klimavalg, mener Støre.

annonse

– Jeg er ikke enig i at klima falt fra dagsorden fordi MDG havnet under sperregrensen. Folk ønsker handling, de ønsker brede løsninger og en rettferdig klimapolitikk, og de ønsker ikke polarisering, sa Ap-lederen.

– Vi har en sterk klimapolitikk med et klart mål og en klar tilnærming til hvordan vi kan nå de målene. Det vil vi ta med oss inn i det som kan bli regjeringsforhandlinger, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon