Mustafa Hasan utenfor Oslo tingrett i juni. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Utlendingsnemnda (UNE) har besluttet å ikke anke dommen fra Oslo tingrett i Mustafa Hasans sak. De skal behandle saken på nytt når dommen er rettskraftig.

Avdelingsleder i UNE, Terje Østraat, sier til Aftenposten at de ikke vil anke dommen «fordi den er helt konkret begrunnet, og fordi det kom fram nye opplysninger under rettssaken om Hasans situasjon».

Østraat påpeker at tingretten støttet UNE på flere viktige punkter, blant annet at Mustafa Hasan skulle behandles som voksen etter at han ble 18 år, og at spørsmålet om tilbakekall er gyldig avklart.

annonse

– Tingretten var også i det vesentlige enig i UNEs lovforståelse. Det å la tingrettens dom bli rettskraftig, får derfor ikke betydning for andre saker, sier Østraat, og legger til at UNE vil forholde seg til dommen når de treffer et nytt vedtak.

Han viser til at tingrettens flertall kom til at det var mangler ved UNEs forrige vedtak som gjorde at det ble kjent ugyldig, men at retten ikke har uttalt seg om Mustafa Hasan skal få bli i Norge eller ikke.

NTB skriver at Mustafa Hasan kom til Norge sammen med familien sin i 2008 og fikk midlertidig oppholdstillatelse. Etter fire år i Norge ble oppholdstillatelsen trukket tilbake, fordi UNE mener at moren hans løy om hvilket land hun kom fra.

annonse

I desember 2020 gikk Hasan til sak mot Une, og 29. juli i år ble det klart at han vant i tingretten.

Retten mener blant annet at hans mangeårige botid og tilknytning til Norge gjennom oppveksten ikke i tilstrekkelig grad er vurdert og tatt hensyn til i UNEs begrunnelse for å utvise ham.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon