Sandefjord 20210915. Brannvesenet jobber med å slukke en brann i et lagerbygg på Jotun fabrikker i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
annonse
annonse

Det brenner i et lagerbygg på Jotun fabrikker i Sandefjord. Det opprettes en sikkerhetssone på 500 meter, og politiet har startet evakuering.

– Det vi vet, er at det er en veldig kraftig brann i kokeriet. Det er satt en sikkerhetsavstand på 500 meter på grunn av giftig røyk, sier vaktleder i brannvesenet Kenneth Brenden til VG klokken 15.15.

Politiet evakuerer alle som befinner seg innenfor denne sonen. Det er ikke snakk om eksplosjonsfare per nå, ifølge Brenden.

annonse

– Det anbefales at alle som bor i området, holder seg innendørs og lukker igjen dører og vinduer. Det skal være kraftig røykutvikling fra lagerbygget. Politiet har ikke fått melding om skadde eller savnede per nå, opplyser Sørøst politidistrikt.

Svart røyk og flammer

Bilder fra stedet viser flammer og store mengder kraftig, svart røyk som stiger opp fra fabrikken.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15 idag.

annonse

Alle brannmannskaper fra Sandefjord brann og redning samt Larvik brann og redning rykket ut, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen (VIB).

– Vakthavende brannsjef i Sandefjord har bedt om bistand fra VIBs stasjoner, og våre mannskaper fra stasjon Nøtterøy og stasjon Tønsberg er på vei, opplyser de.

Storbrann for 45 år siden

Brannen brøt ut på dagen 45 år etter en kraftig brann i den samme fabrikken i 1976.

– Utrolig nok er det i dag 45 år siden Jotuns malingfabrikk i Sandefjord sto i flammer. Den er blant Norges største industribranner, og har vært med å endre hvordan myndighetene i Norge har fulgt opp industri som håndterer brannfarlig vare, skriver brannvesenet.

Seks mennesker mistet livet og elleve ble skadd, og verdier for over 175 millioner kroner gikk tapt.

Sandefjords ordfører og Jotun-arving Bjørn Ole Gleditsch vet foreløpig lite om omfanget av brannen på Jotun-fabrikken i byen.

– Jeg har ikke fått så mange opplysninger om brannen, men vi håper at dette er av et begrenset omfang, sier Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) til NTB i 15.30-tiden.

Klokken 15 i dag kom meldingen om at det brenner i et lagerbygg i Jotun-fabrikken i Sandefjord. Bilder fra stedet viser åpne flammer og svart røyk som velter ut av bygget.

annonse

Gledithsch er også arving og en av eierne i Jotun-konsernet, og er gjennom det Norges rikeste ordfører.

– Jotun betyr mye for byen og har cirka 1.000 ansatte i Sandefjord. Selskapet gir store skatteinntekter til kommunen og store ringvirkninger for resten av næringslivet, sier Gleditsch.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon