- Resett - https://resett.no -

Har fortsatt tillit til forsvarssjef Milley – som beskyldes for forræderi

President Joe Biden har full tillit til USAs forsvarssjef Mark Milley. Dette etter nyheten om at Milley tok direkte kontakt med Kina.

Ifølge boken «Peril», av journalistene Bob Woodward og Robert Costa, var general Milley så bekymret for hva president Donald Trump ville ta seg til i sitt raseri over å ha tapt valget, slik at han i all hemmelighet tok kontakt med den kinesiske forsvarsministeren for å love at USA ikke ville gå til krig.

Milley skal ha kontaktet øverste general i Folkets frigjøringshær (PLA), general Li Zuocheng ved to anledninger, først før valget 30 oktober 2020 og deretter 8. januar 2021.

annonse

Milley skal ha fått etterretning om at kineserne var bekymret for et amerikansk angrep knyttet til aktiviteten i Sørkina-havet. Milley skal ha sagt at USA ikke hadde slike planer og at han personlig ville advarer PLA på forhånd hvis USA kom til å angripe, skriver Fox News [1].

Som Resett skrev tidligere er selv kritikere av Trump sterkt kritiske til Milleys handlinger. Oberstløytnant Alexander Vindman, som vitnet mot Trump i riksrettssaken om Ukraina og som var den varsleren som igangsatte prosessen, mener saken er så alvorlig at Miley må gå av.

– Hvis dette er sant må general Milley trekke seg. Han tilranet seg sivil myndighet, brøt kommandokjeden og brøt med det hellige prinsippet om sivil kontroll og de militære styrkene. Det setter en ekstremt farlig presedens og man kan ikke bare overse noe slikt, skriver han på Twitter.

annonse

Men Milley mener at hans telefonsamtale med general Li Zuocheng var i samsvar med hans oppgaver som forsvarssjef.

Det fremgår av boken at Milley var så rystet over stormingen av Kongressen i januar at han innkalte til et hemmelig møte i Pentagon, der han ga ordre om at ingen skulle ta ordrer fra Trump uten at han var involvert.

Kritikere har påpekt at Milley således brøt prinsippet om sivil kontroll over militæret. Og Trump selv sier Milley er en forræder, dersom opplysningene er korrekte.

Joe Bidens talskvinne Jen Psaki sier imidlertid onsdag at Biden har full tillit til forsvarssjefen.

General Mark Milley gikk bak ryggen på Trump og ga lovnader til Kina: – Forræderi [8]

Tegn abonnement [9] eller støtt oss på andre måter [10] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474