Jan Bojer Vindheim fra Miljøpartiet De Grønne i 1997. Foto: Vidar Knai, NTB / SCANPIX.
annonse
annonse

Den mangeårige MDG-politikeren Jan Bojer Vindheim reagerer på at partiet stilte et ultimatum om å ikke støtte en regjering som vil fortsette med oljeleting.

Etter at FNs klimapanel la fram klimarapporten i august i år, kom MDG med dette ultimatumet, skriver Klassekampen.

– Jeg har hele tida ment at de grønne ikke er modne for å sitte i regjering, så det er bra at det ikke er aktuelt for oss. Men å gå inn i regjeringsforhandlinger med den type ultimatum er kontraproduktivt. At vi skal si at all oljeleting må stoppe, som FN også sier, er selvfølgelig riktig, men dette ultimatum-opplegget fungerte ikke som det var tenkt, sier Vindheim.

annonse
Lan Marie Nguyen Berg på scenen på MDGs valgvake på Sentralen mandag kveld. Berg og to partikolleger får stortingsplass, men partiet ser ikke ut til å komme over sperregrensa og får dermed ingen utjevningsmandater. Foto: Annika Byrde / NTB

Vindheim har vært med i partiet siden 1988 og sitter nå i fylkestinget i Trøndelag. Veteranen advarer også mot at partiet skal fremstå som kun et parti for en liten urban gruppe.

MDG manglet tirsdag kveld bare drøyt 1.700 stemmer for å nå den kritiske sperregrensen på 4 prosent, ifølge TV 2.

I likhet med de fleste i MDG, så velger partisekretær Torkil Vederhus, å se positivt på valgresultatet.

annonse

– Vi gikk fram, men ikke nok fram, sier partisekretæren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon