Politiet skriver nå brev til skoler i forkant av Sian-markeringer som et ledd i forebygging. Illustrasjonsbilde: StartupStockPhotos fra Pixabay
annonse
annonse

I et brev til rektorer ved skoler i Bergen ber politiet om hjelp til å «lodde stemningen» for å finne ut hvor mange som kommer på Sian-demonstrasjonen i byen.

Politiet viser til at det ved forrige markering oppsto en rekke uønskede hendelser som «involverte våre felles ungdommer», herunder storming av barrikader, vold mot Sian-medlemmer, vold mot politiet og bruk av tåregass, skriver Bergens Tidende.

Politiet mener at de undervurderte behovet for forebygging i forkant av demonstrasjonen, og ber derfor skolene om å undervise i ytringsfrihet og politiets rolle under demonstrasjoner.

annonse
Motdemonstranter prøver å stoppe SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) å demonstrere på Strømsø Torg i Drammen. Foto: Heiko Junge / NTB

De ber også skolene om å «lodde stemningen med tanke på hvor mange som kan tenkes å komme til sentrum den 18. september».

Utdanningsforbundet i Bergen reagerer kraftig på brevet.

– Vi skal overhodet ikke «lodde stemningen» for politiet, sier nestleder Eirik Lilleheil til BT.

annonse

Han mener det er nærmest uhørt at politiet tar kontakt med rektorene på denne måten.

– Det er helt opplagt ikke lærerne sin oppgave å «lodde stemningen» og gi politiet tilbakemelding på hvor mange som har tenkt seg på demonstrasjonen, sier Lilleheil.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon