GLAD FOR Å SLIPPE MDG OG RØDT PÅ VIPPEN: NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid ønsker tett samarbeid med den kommende regjeringen. Han vil ikke ta stilling til om en flertallsregjering eller mindretallsregjering er best, men innrømmer at han syns det er greit at MDG og Rødt ikke får vippemakt i det nye Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid håper på tett samarbeid med den nye regjeringen, men understreker at regjeringserklæringen må bygge opp under behovet for at bedriftene er motoren i omstillingen.

NHO-sjefen forventer et tett samarbeid med regjeringen, ikke minst når statsbudsjettene skal legges fremover, og når partiene skal samle seg om en politikk for de fire årene.

Almlid vil ikke ta stilling til om en flertallsregjering eller mindretallsregjering vil være best fremover og viser til at Norge har hatt begge deler under statsminister Erna Solberg (H).

annonse

– Hvordan dette blir, må de avgjøre. Det er politikken som er avgjørende for oss, sier han i et intervju med NTB. 

Han tillater seg likevel å komme med et lite stikk til MDG og Rødt:

– Vi lever godt med at de ikke kommer på vippen. Det må jeg bare si.

annonse

Almlid begrunner sitt syn med at han synes det er viktig at man har en forutsigbar politikk for næringslivet og trekker frem jobbskaping og klima som to spesielt viktige politikkområder de kommende fire årene.

– Vi står overfor noen enormt store omstillingsbehov i verden. Det kommer til å komme raskere enn noen gang. Vi ser det med digitaliseringen, som kommer til å skyte fart. Vi ser det med behovet for å skape jobber. Vi ser det fordi klimaendringene krever helt andre grep. Det kommer også til å gjelde Norge og norsk næringsliv, sier NHO-sjefen.

Han mener regjeringen og bedriftene må samle kreftene når omstillingen skal settes ut i livet, og vil gjerne ha et forpliktende samarbeid med den nye regjeringen, for å bidra til langsiktige løsninger på landets utfordringer.

I forkant av valget kom Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre med en EØS-garanti, men han må som kjent samarbeide med Senterpartiet og SV som begge er sterkt kritiske til EØS-avtalen.

– Europeisk samarbeid er løsningen nå, og jeg har store forventninger til regjeringen på dette. Det er ikke mulig å løse de utfordringene jeg skisserer, uten et veldig godt og formelt internasjonalt samarbeid. For oss ligger EØS-avtalen i bunn, og EU er en ledende kraft i mye av det vi snakker om, både når det gjelder klimaskiftet, jobbskaping og det digitale skiftet. Da må vi være en partner med EU på dette, sier han i intervjuet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon