Det blir stadig mer vanlig at journalistene intervjuer hverandre når de skal dekke saker, særlig i saker som har med politiske partier og Stortingets partisammensetting å gjøre, mener Arnt Folgerø. Foto: Kent Skibstad / NTB
annonse
annonse

Vanlige folk, det er oss selv det.

I NRK-radioens valgreportasjer tirsdag morgen ble det i stadige repriser sendt en valgvake-reportasje fra kvelden før om en vennekrets på Grünerløkka i Oslo av førstegangsvelgende komikere, musikere og studenter som underholdt hverandre med en egenkomponert sang om Erna og kapitalismen. Og mellom Erna- og kapitalisme-sangen ble det opplyst at alle deltakerne hadde stemt på samme parti.

Og hvilke saker var det som hadde bestemt dette partivalget? «Gratis tannlegebehandling og høye boligpriser!». Det var svaret fra en av deltakerne, fra et strøk i byen der dårlig tannhelse og slunken lommebok neppe er det store problemet (utfordringen), og der høye boligpriser knapt er det som fratar kultureliten på Grünerløkka nattesøvnen. Svaret burde ikke være overraskende, ikke minst med tanke på alle reportasjene i avisa Klassekampen og NRK i det siste om folk som sliter med dårlig tannhelse og høye tannlegeutgifter.

annonse

Det blir stadig mer vanlig at journalistene intervjuer hverandre når de skal dekke saker, særlig i saker som har med politiske partier og Stortingets partisammensetting å gjøre. Og NRK-medarbeidere i Oslo har nå utvidet denne «kampsonen» ved å gå til sine egne bosteds- og vennemiljøer når de skal lage valgreportasje om «vanlige» folk.

I stedet burde NRK engasjere sosialantropologer og sende dem til Grünerløkka for ett års opphold blant stammefolket sitt for ved hjelp av deltakende observasjon å kartlegge det moderne, urbane livet og tankegodset hos dagens politisk korrekte avantgarde.

Ideelt sett burde resultatet plukkes opp av regjeringen og publiseres som en NOU (Norsk offentlig utredning) og legges som grunnlag for ei stortingsmelding. Så kan politikerne forberede prognoser om hva som blir de politiske, sosiale og økonomiske konsekvensene når de førstegangsvelgende på Grünerløkka og deres kohorter i sin tid kommer på Stortinget og fatter vedtak i øst og i vest. Med mandagens valg i tankene er det kanskje mindre fare for en slik NOU?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon