Generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg etter Rune Gerhardsens bisettelse i Samfunnssalen i Oslo idag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
Jens Stoltenberg viste blant annet til økonomiske, diplomatiske og politiske virkemidler, da han ble spurt om hva man kan gjøre for å legge press på Taliban etter at det militære nærværet forsvant. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Etter å ha deltatt under bisettelsen til sin partikollega og tidligere byrådsleder i Oslo, Rune Gerhardsen, som foregikk i samfunnssalen på Arbeidersamfunnets plass i Oslo i dag, svarte Nato-sjef Jens Stoltenberg blant annet på spørsmål om utviklingen i Afghanistan.

Stoltenberg legger ikke skjul på at han er skuffet over utviklingen i Afghanistan og han synes ikke fremtiden ser lovende ut for det afghanske folk.

– Det er en tragedie for det afghanske folk at Taliban er tilbake. Vi ser at mange av de frihetene afghanerne møysommelig har bygget opp nå er truet, sa Stoltenberg

annonse

– De har forsøkt å gi inntrykket av at det er et nytt Taliban, men det vi har sett så langt er ikke lovende. Derfor må vi fortsette å legge press på Taliban. Vi har selvfølgelig mindre pressmidler enn det vi hadde med militært nærvær i Afghanistan, men vi har økonomiske, diplomatiske og politiske virkemidler, sa Stoltenberg.

På spørsmål om hva det er som ikke er lovende, svarte han blant annet:

– Taliban har på tross av det de har sagt, strammet til sakte, men sikkert. De har utnevnt en regjering som ikke reflekterer det mangfoldet de sa de skulle stå for. Og mange av dem som satt i Talibans ledelse på 90-tallet da de styrte sist, er tilbake nå.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon