USAs kvinnelandslag i fotball vant VM i 2019. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB
annonse
annonse

Selv om kvinnelandslag tapte søksmålet mot fotballforbundet, får de nå tilbud om samme betingelser som herrelandslaget.

Det var i mars 2019 USAs kvinnelige landslagsspillerne gikk til søksmål mot USSF med påstanden om at lønnsbetingelsene deres var for dårlige sammenlignet med hva herrelandslagets spillere fikk.

De krevde 66 millioner dollar (585 millioner kroner) i erstatning, men dette lønnskravet ble i mai avvist av en føderal dommer som imidlertid godtok at den delen av søksmålet som omfattet arbeidsbetingelser skulle opp til rettslig behandling. Før saken kom så langt ble det imidlertid inngått forlik.

annonse

Kvinnelandslaget er regjerende verdensmester, mens mennene som kjent ikke greide å kvalifisere seg til forrige VM.

– USSF tror definitivt at den beste veien framover for alle involverte og for framtiden i amerikansk idrett, er en felles lønnsstruktur for begge seniorlandslagene, sier det amerikanske fotballforbundet (USSF) i en uttalelse.

Forbundet ønsker også at de to spillerforeningene i landet sammen med USSF skal jobbe for at spillerne får like mye i premiepenger fra VM.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon