Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre jubler på partiets valgvake mandag. Flere i kulturlivet reagerer kraftig på politikere de mener ikke overholdt smittevernreglene valgkvelden. Foto: Javad Parsa / NTB
annonse
annonse

Reaksjonene er sterke i kulturlivet etter bilder av elleville gledesscener og klemmer fra de politiske partienes valgvaker.

Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef Ingrid Langerud sier at alle smittevernregler ble fulgt både i forkant og under partiets valgvake i Oslo Kongressenter mandag, skriver VG.

– Alle som var til stede var forhåndsregistrert og måtte vise grønt koronasertifikat ved inngangen. Vi fulgte også alle regler når det gjelder antall og avstand mellom bordene. Samt at det bare var alkoholservering ved bordene. Men det er klart – gledesscener var ikke til å unngå på en kveld som dette og på bildene synes det jo ikke de grønne koronasertifikatene, sier Langerud.

annonse

Bård Tufte Johansen, Trine Rein og Bjarte Hjelmeland er blant dem som har delt innlegget. Komiker Terje Sporsem påpeker på Facebook at han blant annet kun får opptre for rundt 200 personer, og at publikum må bruke munnbind, sitte i kohorter og enkelte steder ikke får ta med drikke inn i salen.

Les også: NRK på valgvake hos venner på Grünerløkka

I et Facebook-innlegg fra lydtekniker Andre Trebbi, heter det at «alle oppfører seg som om pandemien er over, mens kulturen fremdeles lever under knallharde restriksjoner.

annonse

Folk reagerer på at NRK applauderer Støres brudd på smittevernreglene: – Snakk om dobbeltmoral

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon