Far Bjørn A. Ropstad og sønn Kjell Ingolf Ropstad på KrF's landskonferanse på Gardermoen i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Statsråd Kjell Ingolf Ropstad er under sterk press, også fra egne partfeller. De stiller nå spørsmål ved Ropstads fremtid som leder.

Ropstad oppga i 2020 stil Statsmminsterens kontor og dermed Skatteetaten at han hadde betalt foreldrene for utgifter knyttet til gutterommet han er folkeregistrert på. Han trodde det ville gi skattefrihet på «pendlerboligen» han fikk gratis av staten til en verdi av 450.000 kroner. Men han betalte aldri.

Ropstad har beklaget, men det er fortsatt uavklart om det vil medføre straff.

annonse

Vårt Land graver videre i saken, og noe som kanskje er ukjent utenfor Sørlandet og i KrF er at Ropstads far, som eier huset sønnen angivelig skulle dekke utgiftene på heller ikke er en ukjent størrelse.

Bjørn Ropstad var ordfører for KrF i Evje og Hornnes i Agder i hele 20 år, fra 1999 til 2019. Nå er han fylkesvaraordfører i Agder.

Han ønsker ikke å snakke om boligavtalen han inngikk med sønnen Kjell Ingolf Ropstad.

annonse

– Dersom det gjelder saken til Kjell I. har jeg ikke noe mer å tilføre i saken, skriver Bjørn Ropstad i en tekstmelding til Vårt Land.

– Ingen kommentar, dere må komme tilbake, er alt Thomassen vil si til Vårt Land.

Rødts medlem i Agder fylkesting, Knut Henning Thygesen, har ett krav til fylkesvaraordføreren, melder den kristne avisa:

– Ropstad er også tillitsmann, her må han rydde opp sammen med sønnen.

En politiker skal tjene folket, ikke rane det

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon