Arild Hermstad: Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

MDG gjorde det bra, men mange ble likevel skuffet. Evalueringen skal ledes av nestleder Arild Hermstad.

Fotomontasje: Une Bastholm, Arild Hermstad og miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg / Cornelius Poppe / NTB / Eivind Trædal / Cornelius Poppe / NTB

– Selv om vi gjorde vårt beste stortingsvalg noensinne er det klart at mange er skuffet over at vi ikke klarte sperregrensen i år. Derfor har sentralstyret vedtatt at vi skal gjøre en grundig evaluering av vår egen valgkamp, sier Hermstad i en pressemelding. 

– Vi skal sikre at prosessene blir gode slik at alle involverte får sagt sitt og at vi får et godt faktagrunnlag for å analysere og vurdere hva som kan bli bedre. Vi vil vurdere både strategier, oppfølging, organisering og mobilisering sett opp mot det endelige valgresultatet,.

annonse
Lan Marie Nguyen Berg på scenen på MDGs valgvake. Foto: Annika Byrde / NTB

Les også: Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

NTB skriver at Hermstad skal benytte eksterne analyser og gjøre velgerundersøkelser.

– Vi gjennomførte også en evaluering etter valget i 2017, og tok med oss lærdommene derfra. Men for et ungt parti som MDG, er det viktig at vi tør å stille kritiske spørsmål om hva som kunne vært enda bedre.

annonse

MDG gjorde det bra på meningsmålingene, men da velgerne gikk til urnene kom partiet under sperregrensen og endte opp med tre stortingsrepresentanter. Det førte til skuffelse, selv om de fra før bare hadde en representant. 

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon