Ap-leder Jonas Gahr Støre jubler under Arbeiderpartiets valgvake på Folkets hus ved stortingsvalget 2021. Foto: Javad Parsa / NTB
annonse
annonse

Bilder av våre politikere med lite avstand, ingen munnbind og klemming har resultert i et kulturopprør. 

Foto: Heiko Junge / NTB

Nå krever kulturlivet en snarlig gjenåpning. De har skrevet et brev regjeringen at de må umiddelbart må sette en dato for gjenåpning.

«Kulturen må gjenåpnes, og vi må vite dato for åpning NÅ!» heter det i et brev til statsminister Erna Solberg (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og kulturminister Abid Raja (V), skriver VG.

annonse

Les også: Stor Resett-gjennomgang: Nesten alle høringsuttalelsene sier nei til «vaksinepass» (+)

– Valgvakene var sjokkerende. Ut ifra tv-bildene var pandemien over. Vi har i 18 måneder jobbet med smittevernplaner, blitt immune mot Anti-Bac, forsøkt å tyde smittevernoverlegene, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og skjønne hva man egentlig mente med alle pålegg, fargekoder og trinn – som ble endret hele tiden, uten varsel, sier direktør Jørgen Roll ved Oslo Konserthus.

– I fjor ble vi holdt for narr av kulturministeren, og nå ble vi hånet av politikere i beste sendetid. Akkurat sånn føles det, fortsetter han.

annonse

Bak brevet står Oslo Konserthus, Stavanger konserthus, Grieghallen i Bergen, Olavshallen i Trondheim, Stormen konserthus Bodø, Ibsenhuset i Skien, Drammen scener, Chat Noir, Folketeateret og Chateau Neuf i Oslo, Ole Bull Huset på Osterøy og Sentrum Scene/Rockefeller i Oslo.

Statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet sier at han «forstår også godt at kulturbransjen er ivrig etter å gå tilbake til normal drift».

Portrettet: – Nedstengningen bør være tema nummer én i valgkampen (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon