- Resett - https://resett.no -

Tysk ytre venstre-parti øyner mulighet for regjeringsmakt

Sosialdemokratene leder over regjeringspartiet CDU før valget i Tyskland. Det ytterliggående venstrepartiet Die Linke ser en mulighet for politisk makt.

Det må trolig tre partier til i koalisjon for å sikre flertall i Forbundsdagen etter valget 26. september. Det kan bety langvarige forhandlinger og en mulighet for flere partier til å dele på makten.

Thüringens delstatsminister Bodo Ramelow fra Die Linke annonserte fredag at han er villig til å stille til forhandlinger dersom sosialdemokratene i SPD vil undersøke mulighetene for å danne regjering med hans parti og De Grønne.

annonse

Ramelow leder nemlig en koalisjon av nettopp de tre partiene i den østtyske delstaten. Til nyhetsbyrået DPA sier han at Die Linke ønsker å styre også på føderalt nivå.

Katrin Göring-Eckardt fra De Grønne er skeptisk til forslaget. Hun mener at Die Linkes utenrikspolitikk utelukker dem som partner. Partiet ønsker blant annet å avvikle Nato.  Ramelow sier imidlertid at det er mulig å forhandle om politikken.

Både statsministerkandidatene Olaf Scholz fra SPD og Annalena Baerbock fra de Grønne har uttrykt seg skeptisk til å gå sammen med Die Linke.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474