Mark Zuckerberg svarte på mer enn hundre spørsmål i løpet av den drøyt fem timer lange høringen i Senatet. Flere ganger beklaget han personvernskandalen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

32 prosent av tenåringsjenter får økte komplekser på grunn av kroppen sin på grunn av Instagram.

Det kom fram i en undersøkelse Facebook (som eier Instagram) selv fikk utført og som en slide fra mars 2020 viste at de var klar over. Likevel fortsatte selskapet sin rekruttering av unge brukere.

Det får politikere i USA til å reagere.

annonse

Det er Wall Street Journal som har avslørt at Facebook hadde kjennskap, og unnlot å gjøre noe med det.

«Tenåringer peker på Instagram for økningen i angst og depresjon,» het det i en annen slide. Videre var det kjent at 13 prosent i Storbritannia og 6 prosent i USA hadde selvmordstanker knyttet tilbake til bruken av Instagram.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har på sin side fremhevet Instagrams evne til å skape positive nettverk og knytte folk sammen og var til hjelp for folks mentale helse. Kritikere mener nå at Facebook har opptrådt kynisk og ikke har løftet en finger for å avhjelpe en situasjon med negative konsekvenser som de selv var klar over.

annonse

– Facebook visste det. De fulgte med. Men i jakten på penger og mer dollar i profitt, gjorde de ingenting, sa senator Marsha Blackburn (R).

Også demokratene er kritiske, Senator Richard Blumenthal (D) er ute på Twitter:

– Facebook visste om Instragrams ødeleggende effekt på unge mennesker i mange år, men deres egne ansattes advarsler ble bare skjøvet til side, skriver han.

Nå blir det høringer i Kongressen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon