Frp-leder Sylvi Listhaug sier lørdag at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har en tøff tid i forbindelse med saken der han lørdag valgte å trekke seg som statsråd og partileder. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
annonse
annonse

Sylvi Listhaug sier hun forstår at Kjell Ingolf Ropstad trekker seg som statsråd og partileder etter det som er kommet fram de siste dagene.

– Det er bra at Ropstad trekker seg. Det som har kommet fram de siste dagene er alvorlige forhold, og jeg forstår godt at han nå velger å trekke seg. Dette er en tøff tid for både Ropstad og hans familie, skriver Sylvi Listhaug til Dagbladet.

– Nå håper jeg han får ro til å gjøre opp for seg og komme seg videre, skriver Listhaug.

annonse

Tidligere lørdag annonserte Kjell Ingolf Ropstad at han trekker seg som KrF-leder og barne- og familieminister.

Det er manøvre knyttet til unndragelse av store summer skatt som har ført til presset mot Ropstad.

– Utrolig trist

Erna Solberg sier hun respekterer beslutningen.

annonse

– Jeg tenker at vurderingen var god. Det vil være vanskelig å fungere i regjering og som leder i KrF i en tid da han hadde en vanskelig sak med skattemyndighetene, sa hun.

NTB skriver at Solberg ikke ville svare på om hun uformelt har bedt Ropstad om å gå av, men henviste til at alle samtaler mellom henne og statsrådene er konfidensielle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon