Fremskrittspartiets Jon Helgheim har ikke fått støtte for sitt forslag om å si nei til EUs nye asyl- og migrantpakt. Foto: NTB Scanpix
Jon Engen-Helgheim. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Jon Helgheim ble vraket fra Frps førsteplass i Buskerud etter en omstridt kampvotering mot den mindre profilerte Morten Wold. Det ble fremstilt som et internt «distriktsopprør».

– Det var et slag i trynet. Jeg har ofret alt i den jobben jeg har, og så er dette takken fra mine egne. Men jeg må respektere at våre delegater hadde litt andre kriterier for å bli gjenvalgt enn det som er vanlig, sa Helgheim etter nominasjonsmøtet i november i fjor.

Dermed måtte Helgheim gå for andreplass i Oslo. Men det gikk ikke. Nå står han uten verken jobb eller et politisk verv fra høsten av.

annonse

– Det finnes et liv utenfor politikken også. Man kan jobbe mindre, tjene mer og få mindre kjeft, sier Helgheim til lokalavisen Drammens Tidende.

De har intervjuet Frp-eren i hans hjem i Drammen.

Han aner ikke hva han skal gjøre og holder alle muligheter åpne.

annonse

– Jeg har fått utrolig mange tilbakemeldinger etter valget og det er mange som tar kraftig til orde for at jeg ikke skal forsvinne fra politikken. Men man kan ikke vase rundt uten å ha noen rolle, sier han.

Les også: Kent Andersen fra Demokratene hardt ut mot tidligere leder av Oslo FrP: – Hold kjeft og pass dine egne saker

Helgheim har ingen utdannelse. Han startet som 17-åring som anleggsgartner og jobb ble prioritert fremfor videregående skole. Han har også jobbet selger og driftssjef i renholdsfirmaet Accept Servicepartner, og drev også eget firma i noen år. I 2017 ble han valgt inn på Stortinget.

Helgheim utelukker ikke at han vender tilbake til drammenspolitikken.

Men også andre muligheter er aktuelle

– Hva hvis et PR-byrå ringer, hadde du vært interessert?

– Det kunne det ha vært. Jeg har relevant erfaring på feltet og jeg synes det er veldig interessant med kommunikasjon, sier han.

Sylvi Listhaug synes det er trist om Helgheim forsvinner fra politikken.

annonse

– Jon har gjort en formidabel innsats for partiet og det er fryktelig trist at han røk ut av Stortinget.

– Det vil være mange roller i partiet hvor Jon kan bidra. Det er jeg helt sikker på, skriver Listhaug i en e-post til Drammens Tidende.

Nok en naiv norsk kvinne (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon