Oslo 20141212. Professor i økonomi Thomas Piketty i en paneldebatt etter foredraget til sistnevnte i Universitetets Aula i Oslo fredag formiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
annonse
annonse

NTB melder at Den franske økonomen Thomas Piketty advarer norske politikerne mot å holde skattene nede for å sikre norsk konkurransekraft.

I et intervju med NRK sier økonomen at det er uheldig hvis norske politikere utformer en skattepolitikk som bare er formet etter norske interesser.

– Jeg forstår at det er fristende ut fra ståstedet til hvert enkelt land å drive med denne typen spill. Men det er et spill der alle taper til slutt, sier Piketty.

annonse

Han mener at verden ikke vil klare å løse virkelig store utfordringer, som global oppvarming og internasjonal migrasjon, før et mer rettferdig økonomisk system er på plass.

Økonomen sier til kanalen at de nordiske landene, og særlig Norge, bør lede an.

Han trekker videre fram at også i Norge klarer de med mest penger i større grad å tilpasse seg skattesystemet og betale mindre.

annonse

– Det fører til en tilbakegang for velferdsstaten og systemene vi har bygget sammen det siste århundret. Det er alvorlig på lang sikt for det sosiale limet i samfunnet, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon