EU-kommisjonens leder Ursusla von der Leyen. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB
annonse
annonse

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen mener at behandlingen av Frankrike i ubåtstriden er uakseptabel.

Frankrike ble overrasket da Australia vraket en kontrakt om kjøp av ubåter, og i stedet inngikk en stor forsvarsavtale med USA og Storbritannia. Det har ført til en diplomatisk strid, der Frankrike har kalt hjem ambassadørene fra USA og Australia. I tillegg har EU uttrykt irritasjon over å ikke bli invitert inn i dialogen om forsvarsavtale mellom de tre andre vestlige landene.

– Det er mange spørsmål som trenger svar. En av våre medlemsstater er blitt behandlet på en måte som er uakseptabel, sier von der Leyen til CNN.

annonse

Australia har påstått at de har vært åpne om bekymringene knyttet til ubåtkjøpet fra Frankrik. I Paris hevder man at de ikke ble informert før kontrakten ble hevet. Det har skapt ny spenning mellom Europa og USA.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon