Pfizer-vaksinen er prøvd ut på barn Foto: Issouf Sanogo / AFP / NTB
annonse
annonse

Pfizer-Biontechs koronavaksine fungerer for barn mellom 5 og 11 år, melder vaksineprodusenten mandag. Nå vil de be om godkjenning i USA.

Barna får en mindre dose, omtrent en tredel, enn det voksne får. Kliniske studier viser at etter to doser er vaksinen like effektiv som hos tenåringer og unge voksne, sier selskapene i en uttalelse.

– Vaksinen ga en robust immunrespons hos barn i alderen 5 til 11 år, heter det i uttalelsen.

annonse

Dosen barna får, skal angivelig også gi lignende eller færre midlertidige bivirkninger enn det tenåringer kan oppleve, som stølhet i armen og feber.

Pfizer-Biontech vil søke om nødgodkjennelse for bruk hos barn i USA innen slutten av september. Deretter vil de også be om godkjennelse i EU og Storbritannia, melder NTB.

– Dette er gode nyheter. Vi har vært i stand til å påvise robust immun respons og tilfredsstillende sikkerhet for barn mellom 5 og 11 år, sier Bill Gruber som er visepresident i vaksineutviklingsavdelingen til Pfizer i en uttalelse til Sky News.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon