Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Denne helgen har det vært opp til åtte ran eller ransforsøk i Oslo.

Flere av dem skal ifølge politiet være i tilknytning til vestlige T-baner, skriver NTB.

Ved Makrellbekken på grensen mellom bydelene Vestre Aker og Ullern fikk politiet kontroll på fem mindreårige personer etter en melding om at en person løp etter en annen med øks.

annonse

– Vi har hatt sju eller åtte ran eller forsøk på ran siden fredag ettermiddag, sier krimleder Anders Johnsrud i Oslo politidistrikt NRK søndag kveld.

Mange av de samme gjerningspersonene skal være involvert i flere av sakene.

– Vi ser flere av ranene i sammenheng og tror noen av gjerningspersonene går igjen her. Det er unge voksne, både dem som blir ranet og de som står på den andre siden som gjerningspersoner.

annonse

– Denne helgen har nesten alle ranene vært i tilknytning til vestgående T-banelinjer, eller der hvor ungdom samles på vestsiden av byen, forteller krimlederen.

Ved T-banestasjonene Korsvoll, Borgen og Bekkestua, var det ran i helgen.

Boligbebyggelse på Grefsen, Frysja og Korsvoll i bydel Nordre Aker i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fredag kveld fikk politiet den første ransmeldingen fra Korsvoll.

– Vi fikk melding fra stedet klokken 21.08, fredag kveld. En ung person hadde blitt ranet, av det som ble beskrevet som maskerte personer. Personen skal også ha blitt sparket og dyttet – og fraranet personlige gjenstander, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet, til Nordre Aker Budstikke.

Ved Borgen T-banestasjon ved Vestre Gravlund er ni personer mistenkt for å ha deltatt i ran av en person like etter 23.30 lørdag kveld.

Kort etter opplyste politiet at de hadde tatt kontroll på ni personer i øverst i Skøyenveien. Til Aftenposten sier politiet at de ni er mindreårige.

– De er mistenkt i saken, men er ikke pågrepet. Samtlige er mellom 15 og 17 år, opplyste operasjonsleder Krohn Engeseth.

En av ungdommene var i besittelse av en softgun, men ble likevel ikke pågrepet. Politiet opplyste at de så dette ranet i sammenheng med et ran tidligere lørdag kveld på Bekkestua T-banestasjon i Bærum.

annonse

Der gjerningspersonene er mindreårige kan ikke politiet holde på dem, men barnevernet blir koblet inn.

– De som blir ranet er ofte i mindretall, og de står overfor en liten gjeng. Det blir også utøvd vold, slag og spark, det er også trusler, som går på at man vet hvor ofrene går på skole, og slik kan komme for å ta dem senere, sier krimlederen.

Politiet sier de ser svært alvorlig på ranene.

Mulig ransforsøk med øks på T-banestasjon i Oslo

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon