- Resett - https://resett.no -

Russlands regjeringsparti har vunnet stort flertall

Det russiske regjeringspartiet Forente Russland sier de har vunnet to tredeler av plassene i nasjonalforsamlingen.

Generalrådssekretær i Forente Russland, Andrej Tursjak, sa mandag at partiet kommer til å få 120 plasser fra partilisten og 195 plasser fra valgdistrikter med kun ett mandat etter valget søndag, skriver NTB.

Regjeringspartiet Forente Russland har foreløpig en oppslutning på 45 prosent, mens Kommunistpartiet oppnår 22 prosent, ifølge landets valgkommisjon.

annonse

Det nasjonalistiske LDPR har fått 8,5 prosent av stemmene, ifølge de foreløpige resultatene, og Et rettferdig Russland 7 prosent.

Anklager om valgfusk kommer fra både nært og fjernt. Valgkommisjonen har mottatt minst 750 klager vedrørende ulike uregelmessigheter knyttet til stemmeavgivningen, hvorav en rekke klager på at overvåkingskameraer i valglokalene ikke fungerer.

Den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj forsøkte på sin side å fremme appen «Stem smart», som et ledd i å gi velgerne råd om å samle seg bak kandidatene i de 225 enmannskretsene som var antatt å ha størst sjanse til å slå noen av regjeringspartiets folkevalgte.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474