Statsminister Erna Solberg møtte FN-sjef António Guterres i New York mandag. Foto: Pontus Höök / NTBStatsminister Erna Solberg møtte FN-sjef António Guterres i New York mandag. Foto: Pontus Höök / NTB
annonse
annonse

Verden har ikke levert på løftene fra Paris, sier statsminister Erna Solberg. Hun kan opplyse om at det er dårlig stemning i forkant av klimatoppmøtet i høst.

– Det er påtakelig dårligere stemning før Cop 26, særlig fra mange av landene som står i fare for å få de største utgiftene knyttet til klima, små øystater og fattige land, sier Solberg til VG.

Solberg deltok mandag på et forberedende klimatoppmøte mellom 25 land i FNs hovedkvarter i New York. Flere viktige statsledere, deriblant Kinas president Xi Jinping og Indias statsminister Narendra Modi, var fraværende.

annonse

– Mange land venter at de rike landene tar mer ansvar for sine utslipp, og for klimafinansiering, sier Solberg.

– Stemningen var kanskje hardere enn det man hadde ventet for et par år siden. Det skyldes at en rekke land som hadde god økonomisk utvikling, nå har en veldig nedgang i sin økonomi. Derfor blir det mye spørsmål om penger, sier hun.

Klimatoppmøtet COP26 skal etter planen avholdes i Glasgow i Skottland i november.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon