Fungerende politimester Morten Ørn. Foto: Marit Hommedal / NTB
annonse
annonse

I 2020 gikk ungdommer til angrep på SIAN da de holdt appell i Bergen sentrum. I år hadde politiet forberedt seg bedre.

Forrige gang måtte politiet bruke tåregass og køller for å stoppe opptøyene.

Men nå var det roligere.

annonse

«Politiet har konkludert med at lørdagens demonstrasjon var vellykket, sett fra politiets side. Kun en håndfull ungdom med stein i lommene ble stoppet, og en person ble bortvist fra stedet,» skriver BA.

– Jeg synes dette gikk veldig bra. Vi har hatt et godt samarbeid med Bergen kommune, og vi har samarbeidet med idrettslag, ungdomsarbeidere, samt skoler og moskeer i Bergen. Vi har også hatt kommunikasjon med Sian, lag og foreninger i forkant av markeringen, sier Morten Ørn, fungerende politimester i Vest politidistrikt.

Politiet har også i forkant aktivt informert om ytringsfrihetens avgjørende plass i et demokratisk samfunn, og politiets rolle for å sikre dette.

annonse

– Det er summen av dette forebyggende arbeidet som i stor grad bidro til at markeringen ble gjennomført som den ble. I tillegg hadde vi en egnet plass for og et robust, men ikke trykkende sikkerhetsopplegg rundt selve markeringen, sier Morten Ørn.

Det var spanere blant publikum som fanget opp ungdommene.

Merkelig brev fra politiet til skoler i Bergen om Sian-markering

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon