Væpnet politi rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen etter melding om at to personer var blitt knivstukket. Foto: Marit Hommedal / NTB
annonse
annonse

En gjerningsperson har knivstukket to ansatte på et Nav-kontor i Bergen. De er fraktet til sykehus, en gjerningsperson er pågrepet og politiet ransaker adresse.

Politiet opplyser at de har siktet en mann i slutten av 30-årene for drap og grov kroppsskade etter at to kvinnelige ansatte ble angrepet med kniv på Nav-kontoret i Bergen. Han fikk norsk statsborgerskap i 2019, men er av utenlandsk opprinnelse. Også VG sitter på samme opplysninger som Resett.

Væpnet politi rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Fra tidligere

annonse

Den ene av de to skadde etter knivangrepet på Nav Årstad i Bergen i dag, døde av skadene hun ble påført, bekrefter politiet.

Politiet har nå fått bekreftet av Haukeland universitetssjukehus at den ene av de to skadde døde av skadene hun ble påført. Den avdøde er en kvinne i slutten av 50-årene, skriver politiet i en pressemelding. Den andre som ble skadd, er en kvinne i midten av 30-årene. Politiet opplyser at hun er lettere skadd.

De pårørende er varslet.

annonse

En gjerningsperson ble pågrepet kort tid etter at politiet kom til stedet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet mottok melding om knivstikkingen på Nav Årstad klokka 10.02 og var på stedet etter fire minutter. Den mistenkte gjerningspersonen – en mann i 30-årene – ble pågrepet seks minutter etter at politiet mottok meldingen, opplyste politiinspektør Morten Ørn på en pressebrifing i dag.

– Kommunens kriseteam er varslet. Dette er en tragisk og dramatisk sak som påvirker mange, sier Ørn.

Ransaker adresse

De to ansatte ble knivstukket under en avtalt samtale med en bruker. Vi jobber med å informere øvrige ansatte ved Nav Årstad, sier direktør Jostein Hestnes i Bergen kommunes etat for sosiale tjenester til Bergens Tidende.

– Det skal ha vært mange vitner til hendelsen, sier politiets Malkenes til NRK.

Ifølge Bergensavisen var det minst 15 ambulanser, politibiler og brannbiler på stedet.

Politiinspektør Morten Ørn, leder for geografisk driftsenhet Bergen, Askøy og Øygarden sa under en pressekonferanse klokken 12.30 i dag at det ikke er funnet flere skadde enn de to som tidligere er omtalt.

I 13-tiden ransaket politiet en adresse som den pågrepne er registrert på, melder BT.

annonse

Etter det Resett kjenner til skal det være en mann med utenlandsk opprinnelse som er pågrepet.

Innledende fase for etterforskningen

Ørn sa på pressekonferansen at bygget ble klarert av politiet umiddelbart etter pågripelsen.

– Målet var å lokalisere eventuelt flere gjerningspersoner, i tillegg var det om å gjøre å forsøke og lokalisere eventuelt flere skadde, sier Ørn.

Han sier at etterforskningen er i en innledende fase, og at politiet derfor ikke kan kommentere så mye på nåværende tidspunkt.

Den mistenkte gjerningsmannen har vært i samtaler med politiet og skal trolig avhøres mandag, forteller innsatslederen.

– Vi vet ikke om dette var et angrep rettet mot spesifikke personer, eller om det var tilfeldig. Vi vet at det var andre ansatte til stede, og vi har kontroll på alle som var inne i bygget på tidspunktet dette skjedde. De er samlet og tas hånd om av helsepersonell på stedet.

annonse

Ikke første gang Nav-medarbeider er blitt drept

– Dette er først og fremst en dypt tragisk hendelse. Våre tanker går til de pårørende og til kollegaene ved Nav Årstad. Vi oppfordrer alle til å gi pårørende og kolleger ro og omsorg i en vanskelig stund, sier FOs forbundsleder Mimmi Kvisvik.

De ansatte følges opp av fagforeningen, arbeidsgiver og bedriftshelsetjenesten. I tillegg er arbeidstilsynet informert. Vernetjenesten er også på plass. For øyeblikket er de ansatte samlet på et hotell i Bergen, og de ber om ro.

– Og den roen skal vi gi dem, sier Kvisvik til  fagbladet Fontene.

– Nå er det de ansatte på Nav Årstad vi tenker på, både de som er skadd og ikke. Vi tenker også på de medlemmene vi har der og over hele landet.

Flere lignende saker i Norge

I 2013 ble en saksbehandler ved Nav Grorud drept av en bruker i en lignende sak. I etterkant stilte FO flere krav til hvordan sikkerheten til de ansatte kunne ivaretas bedre. I første halvår av 2013 ble det rapportert om 146 episoder om vold og trusler mot Nav-ansatte i Hordaland. 30 av dem kom fra Nav Årstad.

– På mange Nav-kontorer lever ansatte med dette i det daglige og er redd ting kan skje. Nå har vi også en bekreftelse på at det skjer, sier FO-lederen til  Fontene.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon