Partileder Une Bastholm og 1.-kandidat til stortingslista for Oslo, Lan Marie Berg i MDGs på pressekonferanse torsdag der de la fram en lanseringplan for Norge etter oljealderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Det lille partiet MDG fortsetter å få bred pressedekning hos de etablerte norske mediene.

Under valgkampen fremmet Miljøpartiet De Grønne klima som sin viktigste sak. Valget ble deretter en «klimavalgkamp», der MDG fikk massiv oppmerksomhet.

Da MDG uttalte at de vil ha slutt på oljeleting og avvikle hele oljeindustrien innen 2035, vakte det imidlertid sterke reaksjoner.

annonse

Grønt skifte

Etter flere gode meningsmålinger gikk det imidlertid ikke så bra i valget. MDG havnet under sperregrensen og fikk kun 3,9 prosent oppslutning.

Til NRK sier MDG-leder Une Bastholm at oljefokus i valgkampen kan ha skadet partiet.

annonse

– Det er klart at når vi har hatt en valgkamp hvor vi har snakket veldig mye om olje, så har vi snakket litt lite om andre ting som vi også gikk til valg på. Det er en av tingene vi vil se på nå, sier Bastholm til NRK, som kun har intervjuet personer fra Miljøpartiet De Grønne i sin artikkel.

«Begge etterlyser mer positive budskap fra partiledelsen. Mer fokus på hvordan folk vil merke fordelene ved et grønt skifte», skriver NRK som har intervjuet Bastholm og MDG-ordfører i Vardø, Erik Solheim.

«Fremmedfrykt»

Mange jublet da MDG havnet under sperregrensen valgnatten.

– Fantastisk seier for Norge at disse menneskene som vil spenne bein på hele samfunnet kom under sperregrensen, skrev en person.

– Folket har talt, MDG er uønsket, skrev en annen på VGs kommentarfelt på Facebook.

MDGs Eivind Trædal. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Etter fiaskoen fokuserte MDG-politiker Eivind Trædal på Frp. 36-åringen mente de borgerlige partiene hadde «legitimert Frps fremmedfrykt og klimaskepsis».

– En av de tingene som har frustrert meg mest de siste åtte årene, er hvordan de borgerlige partiene har legitimert Frps fremmedfrykt og klimaskepsis, og sett gjennom fingrene med drøye utspill, skrev Trædal.

annonse

MDG får inn kun tre representanter fra sitt parti, ettersom de ikke klarte å havne over sperregrensen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon