En migrant fra Haiti med mat som er donert til migrantene som har samlet seg ved grensa mellom Mexico og USA. Foto: Felix Marquez / AP / NTB
annonse
annonse

NTB melder at Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, ber president Joe Biden stoppe deporteringen av haitiere, som han kaller hatefull.

USA har begynt å fly hundrevis av haitiske migranter, som hadde samlet seg på grensa mellom Texas og Mexico, tilbake til Haiti.

– Jeg oppfordrer president Biden til straks å stanse disse deporteringene og oppheve denne politikken, som er en etterlevning av den hatefulle og fremmedfiendtlige politikken til Donald Trump, og som ignorerer våre migrasjonslover, sa Schumer tirsdag.

annonse

Migrasjonsmyndighetene sier det store flertallet av de papirløse migrantene kan deporteres med henvisning til en lov fra Trumps tid som åpner for å stanse innvandring på grunn av koronapandemien.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon