Statsministerens kontor og Stortinget skulle ha betalt arbeidsgiveravgift for fri pendlerbolig, mener skatteprofessor. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Statsministerens kontor skal betale arbeidsgiveravgift for ytelser som fri bolig til ansatte.

Det mener professor emeritus Arvid Aage Skaar.

– Arbeidsgiverne har ansvaret for korrekt innrapportering, skattetrekk og å betale riktig arbeidsgiveravgift fortløpende. Fordelen med fri bolig var skattepliktig for Ropstad og da skulle Statsministerens kontor handlet deretter, sier Skaar til VG.

annonse

På det grunnlaget mener han derfor at Statsministerens kontor (SMK) kan ha brutt loven, og det kan også være tilfelle for Stortinget.

– Med mindre Skatteetaten har feilinformert SMK, skulle SMK trukket skatt for Ropstad på fordelen av fri bolig i 2020. I så fall har Statsministerens kontor brutt skattebetalingsloven. Manglende innbetaling av arbeidsgiveravgift er også et lovbrudd, sier Skaar.

SMK har opplyst til VG at de er i gang med etterbetaling av arbeidsgiveravgift, mens Stortinget går gjennom sine saker og risikerer også å ende opp med en stor regning hos kemneren.

annonse

Skaar har vært professor ved Universitetet i Oslo og partner i advokatfirmaet Wiersholm, og har skatt som et av sine spesialområder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon