Blomster er lagt ned ved et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen, etter at en av de ansatte ble drept på jobb. Foto: Marit Hommedal / NTB
annonse

Mange mener hovedstrømsmedia skåner drapsmenn med utenlandsk opprinnelse.

Mandag gikk en person amok på et NAV-kontor i Bergen og knivstakk to kvinnelige ansatte. Den ene kvinnen var i 50-årene og døde av skadene.

I media har drapsmannen blitt omtalt som «en mann i 30-årene». Drapsmannen er av utenlandsk opprinnelse, kom til Norge fra Libya som kvoteflyktning i 20122 og fikk norsk statsborgersskap i 2019.

annonse

På sosiale medier er folk rasende på både drapsmannen og media. Mange er forundret over at gjerningspersonen ikke har fått bildet i avisene.

– Hvorfor får vi aldri høre om drapspersonene av utenlandsk opprinnelse? Noen som husker Philip Manshaus og hvor kjappe mediene var å publisere bilde av ham? Hvor er navn og bilde av drapsmannen i denne saken? spør en person i NRKs kommentarfelt på Facebook.

– Jeg skrudde på Dagsrevyen for å høre hvem denne knivstikkeren var. Tror du de nevnte noe om hans bakgrunn? Nei! Ikke ett ord om at han var innvandrer, skriver en annen.

annonse

VG unnlater Facebook-publisering

Selv om saken fikk massiv oppmerksomhet i alle norske aviser, er det få som er blitt publisert på Facebook-sidene.

Blant annet har VG nektet å legge ut en eneste sak om drapet, selv om de har laget flere saker. Hos Dagbladet stengte de kommentarfeltet for kommentarer. De hevdet det var på grunn av «usakelige kommentarer».

Det er svært sjelden Dagbladet stenger sitt kommentarfelt. Som regel slipper avisen til massiv hets og sjikane om saker som omhandler Donald Trump.

Skjermbilde Dagbladet Facebook.

I kommentarfelt hos TV 2 er det også mange som er rasende på media.

annonse

– Det er ganske åpenbart at norske journalister har fått instrukser fra høyere hold om å dysse ned saker der innvandrere er drapsmenn. Vi alle vet hvordan de oppfører seg når hvite etniske norske, en svært sjelden gang, dreper. Da fråder de rundt munnen og gjør alt de kan for å legge ut bilder og fortelle hele livshistorien, skrives det.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse