Endelig ser det ut til å være slutt på statsstøtten til det islamkritiske nettstedet Human Rights Service, skriver DN-kommentator Eva Grinde.
annonse

De rødgrønne lover å ta fra Human Rights Service (HRS) støtten og et slikt forslag blir godt mottatt i gammelmedia. 

– Frp har altså de siste seks årene fått med seg Stortinget på å bevilge innpå to millioner kroner i året til innvandrer- og islamkritisk synsing, skriver Eva Grinde i Dagens Næringsliv. Hun er kommentator i avisen, og har sine argumenter: 

– Faktasjekkeren Faktisk.no har en rekke ganger tatt organisasjonen i feil, forskere har påvist at den er en inspirasjonskilde for høyreekstremister, og i 2019 skapte HRS kontrovers ved å oppfordre leserne til å ta bilder av hijaber og burkaer for å illustrere hvordan Norge forandrer seg.

annonse

Les også: Hvorfor den evige heksejakten på HRS?

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hun skriver at problemet med Human Rights Service ikke er at det er innvandrings- og islamkritisk, men kvaliteten og formen på det som produseres. 

– De siste seks årene har organisasjonen degenerert til en innvandringskritisk og islamfiendtlig blogg. Hvorfor skal norske skattebetalere betale for det?

annonse

Grinde mener likevel av i et demokrati må det være plass til ulike syn om det skal fungere, og at staten ikke skal bedrive «politisk korrekt sensur» i sin tildeling av midler. Men hun mener staten bør bedrive kvalitetssikring.

Les også: Nok en muslimsk «samfunnsdebattant» vil ta støtten fra HRS

Dagens Næringslivs kommentator kan se for seg en seriøs og forskningsbasert tenketank som driver praktisk feltarbeid for å endre eller påvirke holdninger i lukkede miljøer. Hun kan også se for seg en nettavis som er basert på journalistiske prinsipper.

Eva Grinde mener at HRS er ikke noe av dette, men derimot en organisasjon som spesialiserer seg på spisse artikler og måler suksess i antall likes og delinger i sosiale medier.

Nok en naiv norsk kvinne (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse