Hege Storhaug er én av to som driver det islam- og innvandringsfiendtlige nettstedet Human Rights Service. Nå mister de statsstøtten. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB
annonse
annonse

Den avtroppende regjeringen besluttet å fjerne statsstøtten til islamkritiske Human Rights Service (HRS) i budsjettet for neste år.

– Det har ikke vært noen prioritet for oss å støtte HRS, og vi foreslo også å fjerne støtten i 2019, sier justispolitisk talsperson Peter Frølich i Høyre til NTB.

Støtten ble likevel opprettholdt for å sikre Frps støtte til budsjettet.

annonse

HRS har fått statsstøtte i en årrekke. I 2020 var støtten på 1,8 millioner kroner.

– Tidlig satte organisasjonen relevante integreringspolitiske spørsmål på agendaen da få andre gjorde det. Vi er imidlertid mange som har opplevd at organisasjonen har endret seg i en negativ og useriøs retning, sier Frølich.

Før 2015 produserte HRS flere rapporter om blant annet kjønnslemlestelse, demografiske utfordringer og vold mot kvinner.

annonse

– I Norge kan man heldigvis få statsstøtte selv om man har et annet syn enn politikerne. Og en kontroversiell form er ikke automatisk diskvalifiserende. Men det må samtidig stilles noen grunnleggende krav. HRS oppfyller ikke lenger samme formål som støtten opprinnelig ble gitt for, sier Frølich, som mener HRS opptrer mer som en meningsbærer enn en kunnskapsformidler.

– Innimellom tar de opp relevante problemstillinger, men det er det mange som gjør uten millionstøtte fra staten, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon