Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn har ifølge Aftenposten betalt for lite i skatt på pendlerboligen han har fått tildelt. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Venstres Sveinung Rotevatn har betalt for lite i skatt.

Det samme gjelder KrFs Tore Storehaug, Til samme dreier det seg om minst 400.000 kroner for lite i skatt på stortingsleilighetene.

Tore Storehaug skal også ha betalt for lite i skatt. Foto: Vidar Ruud / NTB

Både Rotevatn og Storhaug har ifølge Aftenposten fått pendlerbolig fra Stortinget fordi de har vært folkeregistrert hos foreldrene sine et annet sted i landet. Ingen av dem har betalt husleie eller andre utgifter til foreldrene. Dermed skulle det blitt skattet.

annonse

Skatteetaten har uttalte at politikere som bor gratis hjemme, skal betale skatt av fordelen av fri bolig.

Kan ha betalt 210.000 kroner for lite

Sveinung Rotevatn, som er klima- og miljøminister og nestleder i Venstre, har betalt 210.000 kroner for lite i skatt.

Rotevatn sier til Aftenposten at han har tatt kontakt med Stortingets administrasjon for å «få klarhet i reglene og hvordan dette eventuelt påvirker min situasjon tilbake i tid».

annonse

Tore Storehaug, som er KrFs finanspolitiske talsperson på Stortinget, skulle ifølge avisen ha betalt mellom 190.000 og 230.000 kroner mer i skatt.

Klimaminister Sveinung Rotevatn håper at Resett forsvinner

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon