Joe Biden. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/ NTB
annonse
annonse

Aldri har færre amerikanere vært fornøyd med president Joe Bidens jobbinnsats.

I en ny Gallup-meningsmåling publisert onsdag kommer det frem at kun 43 prosent av respondentene synes at Joe Biden gjør en god jobb som USAs 46. president. Tallet tilsvarer en nedgang på seks prosentpoeng siden august, og hele 13 prosentpoeng siden juni.

Resultatene innebærer at en majoritet av amerikanere er misfornøyde med Bidens presidentskap for første gang i historien i en Gallup-meningsmåling, ettersom 53 prosent av respondentene synes han gjør en dårlig jobb – en netto «job approval rate» på negativ ti prosentpoeng.

annonse

Sterke partipolitiske utslag

Det kommer frem i meningsmålingen at det er et stort skille mellom demokrater og republikanere. Mens hele 90 prosent i førstnevnte gruppe er fornøyde med Biden, er det tilsvarende tallet for sistnevnte gruppe kun seks prosent.

Selv om støtten innad i Det demokratiske partiet fortsatt er høy, har den falt med åtte prosentpoeng – fra 98 prosent – siden Biden først ble sverget inn som USAs 46. president 20. januar 2021.

annonse

Blant uavhengige velgere er kun 37 prosent av respondentene av den oppfatning at Biden gjør en god jobb. Dette tilsvarer en nedgang på 24 prosentpoeng (fra 61 prosent) siden Biden tiltrådte som president, og hele 18 prosentpoeng siden juni (55 prosent).

Afghanistan og Covid

«Bidens siste job approval rating sementerer ytterligere det faktum at bryllupsreise-fasen av presidentskapet hans er bak ham», konkluderer Gallup i sin analyse av resultatene.

«Politisk uavhengige, som var en del av koalisjonen som hjalp ham med å beseire Trump i 2020, er nå stort sett misfornøyde med jobben han gjør som president», heter det videre.

«Selv om amerikanerne generelt støttet USAs tilbaketrekning av tropper fra Afghanistan, har den kaotiske og dødelige måten den ble utført på hatt en effekt på nedgangen i Bidens approval rating. Det samme har den pågående COVID-19-pandemien», fastslår Gallup.

Ander meningsmålinger

Andre nylige meningsmålinger har kommet med lignende resultater. I forrige ukes meningsmåling ved Quinnipiac University, kom det frem at kun 42 prosent av amerikanerne er fornøyde med Bidens jobbinnsats, mot 34 prosent som er av motsatt oppfatning.

Siste Rasmussen Reports-meningsmåling gir ham en netto job approval rating på negativ 13 prosentpoeng – med 43 prosent som er fornøyde og 56 prosent som er misfornøyde.

annonse

Gallup spurte 1 005 amerikanske voksne mellom 1. og 17. september og hadde en feilmargin på pluss minus fire prosentpoeng.

Mindre enn halvparten av amerikanerne mener at Joe Biden er skikket til å være president

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon