Foto: REUTERS/Annkathrin Weiss
annonse
annonse

En «virusfornekter» fikk ikke øl uten munnbind. Da kom han tilbake med en pistol og skjøt en 20 år gammel bensinstasjonsmedarbeider. 

Drapet i den vestlige byen Idar-Oberstein i Tyskland har skapt overskrifter. Det er trolig det eneste drapet som er knyttet til COVID-19-restriksjoner, skriver Reuters

Kassereren hadde krevd at en kunde måtte følge reglene og ta på seg en maske. Men kunden, en 49 år gammel mann, nektet og dro fra stedet. Etterpå kom han tilbake med maske, men da han nærmet seg kassen trakk han masken ned. Igjen henviste kassereren til reglene.

annonse

Les også: Virustiltak: Kokken Robin har blitt permittert tre ganger siden mars

– Deretter tok gjerningsmannen frem en revolver og skjøt kassereren i hodet. Offeret falt ned på gulvet og døde umiddelbart, sa aktor Kai Fuhrmann til journalister.

Den 49 år gamle mannen meldte seg for politiet, og forklarte at virustiltakene gjorde han stresset. 

annonse

– Staten må motvirke radikalisering av fornektere av koronavirus som er villige til å bruke vold med alle mulige midler, uttalte justisminister Christine Lambrecht.

Portrettet: – Nedstengningen bør være tema nummer én i valgkampen (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon