SV-politiker Karin Andersen poserer med utvist innvandrer Mahad Mahumud. Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Andersen ble ikke gjenvalgt etter hele 24 år på Stortinget. Nå er det slutt, men før den profilerte SV-politikeren forsvinner kommer hun med gode råd.

Hun sier at skal SV i regjering så må de vinne på tre viktige områder: i asylpolitikken, klimapolitikken – og forskjellene må ned.

– Det har vært åtte tapte år med den borgerlige regjeringen, sier Karin Andersen til Nettavisen. Hun har i mange år kjempet for en liberal asylpolitikk, og mener det er vår plikt: 

annonse

–  Det må jo være en basis menneskerettighet å komme ut fra et område der livet ditt er truet, og inn i et område der livet ditt er trygt. Jeg tenker at hvis det er noe vi skal drive med i politikken, så må det være å redde liv.

Les også: Utvist asylsøker nekter å reise tilbake – slik gjør han det (+)

Andersen mener Norge bør gjøre mer for å løse verdens flyktningproblem.

annonse

– Det gjelder både ved å ta imot flere kvoteflyktninger, men også ved å følge FNs anbefalinger og råd. Når FN ber oss om å ta imot 5 000 flyktninger, så er jo ikke det vanvittig mye – og det må Norge gjøre, sier hun, og legger til:

Folk har samlet seg med plakater på Eidsvolls plass utenfor Stortinget for å vise sin støtte til flyktingene i den nedbrente leieren Moria på den greske øya Lesbos i Hellas. Her SV-politikerne Lars Haltbrekken og Karin Andersen Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi må ikke være det landet som strekker strikken, eller løper foran i å radbrekke de forpliktelsene vi har. Det handler ikke om at vi skal gjøre alt, men at vi skal følge det FN sier – og gjøre det vi kan.

Les også: Et eksempel på hvordan en asylsøker i årevis kan trenere og utsette et endelig negativt avslag (+)

Karin Andersen håper også at det blir slutt på den stygge retorikken som har vært, og at man slutter å umenneskeliggjøre flyktningene og heller retter sinnet sitt mot de som skaper flyktningkriser – ikke mot flyktninger som har mistet alt.

Ung asylsøker løy om alder og hevdet i ettertid at han hadde konvertert til kristendommen (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon