Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Redd Barna, Evakuer barna fra Moria og SOS Barnebyer krever at Norge og Europa tar ansvar for å relokalisere barnefamiliene fra greske leire. 

– Dette er vårt felles ansvar. Leirene huser traumatiserte mennesker i fortvilte situasjoner. SOS barnebyer møter traumatiserte familier hver dag, både på Lesvos og fastlandet, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna til Utrop

Generalsekretær i SOS barnebyer, Sissel Aarak, hevder dette er vårt felles ansvar. Hun peker på at leirene huser traumatiserte mennesker i fortvilte situasjoner, og at de møter traumatiserte familier hver dag. 

annonse

Les også: La oss hjelpe migrantene på Lesvos – HJEM (+)

Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB

– Vi vet at noe av det viktigste vi gjør for å ivareta barnas mentale helse, er å sørge for at de får en pause fra hverdagen i sentrene våre, et sted hvor de kan leke, lære og opprettholde og skape en følelse av normalitet, sier hun. 

De mener at situasjonen i leirene er kritiske for barn, da de mangler skole, leke- og soveplasser. 

annonse

– I Moria 2-leiren, som ble satt opp etter brannen, er det på mange måter verre enn i den forrige. Den nye leiren ligger svært nær sjøen, på et tidligere militært område som utsetter barn og familier for risiko for blyforgiftning, sier Lange i Redd Barna.

Aldri før har så mange båtmigranter forsøkt å svømme i land (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon