Strømmaster / kraftledninger. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
annonse
annonse

Gjennom eierskapet i Hafslund og Fortum Varme forventer Oslo kommune å ta ut utbytte på over 1,6 milliarder kroner neste år.

Eivor Evenrud, som er gruppeleder i Rødt i Oslo, varsler at høyere strømpriser blir et tema i de kommende budsjettforhandlingene i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Nå varsler Rødt at strømpriser vil bli et viktig tema under de kommende budsjettforhandlingene. Byrådet er avhengig av støtte fra Rødt for å få flertall for budsjettet, skriver NTB.

– Er det én ting innbyggerne i Oslo kommer til å merke, så er det strømprisene denne vinteren og høsten. Vi ser at byrådet budsjetterer med å få inn over 700 millioner kroner mer enn i fjor fordi de forventer økte strømpriser, sier Rødts gruppeleder i Oslo, Eivor Evenrud, til Aftenposten.

annonse

Les også: Vannlandet Norge med de høye strømpriser og Gled deg til en rådyr kraftvinter

Byrådsleder Raymond Johansen sier at det er helt rimelig at kommunen tar ut et så stort utbytte, men han må komme tilbake til spørsmålet om prisøkningen på strøm kan kompenseres for dem som tjener minst.

Norske strømpriser – et mysterium for NRK

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon