Leder Per-Kristian Foss i Riksrevisjonens sier at de igjen begynne å kontrollere Stortingets drift. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Riksrevisjonen erklærer at de gjenopptar praksisen med å kontrollere at Stortingets administrasjon følger lover og regler.

– Det er gledelig at Stortingets presidentskap nå har snudd og igjen åpner døren for at Riksrevisjonen kan kontrollere om Stortingets administrasjon etterlever lover og regler. Det er en viktig del av vårt arbeid med offentlige regnskaper og avgjørende for tilliten til Stortinget – vår viktigste demokratiske institusjon, sier riksrevisor Per-Kristian Foss i en pressemelding.

Temaet har vært drøftet i det siste, i forbindelse med den såkalte pendlerbolig-saken. Foss uttalte nylig at han gjerne skulle ha gått inn i saken, men at han ikke kunne.

annonse

Riksrevisjonen kontrollerte at Stortinget ble drevet etter lover og regler i 100 år. Foss ville fortsette med dette, men i 2017 lukket stortingets presidentskap døren for dette.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) har ment at det var en misforståelse at Riksrevisjonen ikke lenger har fått kontrollere at Stortingets administrasjon etterlever lover og regler.

– Riksrevisjonen har vært i sin fulle rett til å gjøre hele sin revisjonsoppgave som de er forpliktet til. De har selv bekreftet dette i et brev til Stortingets presidentskap i desember 2017. Riksrevisjonen har utført revisjonsarbeid og levert revisjonsberetninger hele veien, sier hun til NTB.

annonse

Torsdag kveld sendte Riksrevisjonen et brev til Trøen hvor de informerer om at de gjenopptar kontrollen av Stortingets administrasjon.

– I første omgang vil vi kartlegge rutiner, prosedyrer og kontrolltiltak i Stortingets administrasjon. Vi kommer også til å se på hvilke kontroller de selv har satt i gang. Basert på dette skal vi avgjøre om det er aktuelt for oss å gjennomføre etterlevelsesrevisjoner på områdene som har vært i søkelyset den siste tiden, sier Per-Kristian Foss til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon