Statsminister Erna Solberg talte til den 76. hovedforsamlingen i FN i en forhåndsinnspilt video. Foto: Eduardo Munoz / pool via AP / NTB
annonse
annonse

Klima, helse og økonomisk krise viser at internasjonalt samarbeid trengs, sa statsminister Erna Solberg i sin tale til FNs hovedforsamling natt til torsdag, skriver NTB.

Statsminister Erna Solberg møtte FN-sjef António Guterres i New York mandag. Foto: Pontus Höök / NTBStatsminister Erna Solberg møtte FN-sjef António Guterres i New York mandag. Foto: Pontus Höök / NTB

– Vi trenger å minne hverandre på vår kollektive styrke. FN ble født i en krisesituasjon, og fordi kriser har potensial til å øke samholdet og beslutningsevnen, må vi utnytte framdriften som er skapt og handle, oppfordret Solberg i den forhåndsinnspilte talen.

Erna Solberg startet med å ta for seg «klimakrisen»

annonse

– Vi gjør vår del. Norges nye mål er å kutte utslipp med minst 50 prosent, og opp mot 55 prosent, innen 2030.

Vi trenger at et fullfinansiert Verdens helseorganisasjon (WHO) spiller en sentral og koordinerende rolle, sa hun i Norges hovedinnlegg.

Les også: Solberg: Dårlig stemning før klimatoppmøte

annonse

Erna sa at FNs fredsoperasjoner spiller en nøkkelrolle, og at Norge er en sterk tilhenger av generalsekretærens initiativ for å styrke den fredsbevarende styrken.

– Dette inkluderer økonomisk støtte til å forsterke kapasiteten FNs fredsoperasjoner har til å utføre sitt mandat.

Journalist i NRKs klimaredaksjon: – Nå har jeg endelig funnet hylla mi

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon