Oslo 20210909. LO-leder Peggy Hessen Følsvik møter streikevakter ved Nationalteateret, Det norske teateret og Den norske opera. Foto: Terje Pedersen / NTB.
annonse
annonse

Dersom den tvungede meklingen 30. september ikke fører fram, vil LO Stat ta ut ytterligere 249 kulturansatte i streik, skriver NTB.

Den 30. september vil konflikten ha vart i fire uker.

– Vi håper alltid på en løsning og jobber for å få arbeidsgiverne til å gå inn i reelle forhandlinger om kjønnsnøytrale og livsvarige pensjonsytelser. Vi har løsningen, men arbeidsgiverne nekter å lytte, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder, i en pressemelding.

annonse

En opptrapping av streiken innebærer at ytterligere ni personer tas ut i streik ved Den Nationale Scene. 51 ved Den Norske Opera og Ballett, 16 ved Det Norske Teatret, 25 ved Nationaltheatret, 35 i Kilden-Kristiansand Symfoniorkester, og 26 ved Kilden Teater og Konserthus.

I tillegg tas 22 ut ved Trøndelag Teater, 16 ved Oslo Nye Teater, 14 ved Hålogaland Teater, 7 ved Teater Innlandet, 11 ved Carte Blanche, 5 ved Det Vestnorske Teateret og 12 ved Turneteatret i Trøndelag.

Dersom meklingen ikke fører fram, vil i alt 805 kulturansatte være i streik fra 1. oktober

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon