Svinesund 20210831. Lars Elvis Kjernsbek (m briller) og Benjamin Gyllensten Jacokbsen bytter ut skilt med nytt som sier gamle Svinesundsbrua er åpen for de som har coronapass. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
annonse
annonse

Selv om samfunnet gjenåpnes vil politiet fortsatt være til stede ved grenseovergangene, og de sier reisende må forvente kø ved de mest trafikkerte overgangene, ifølge NTB.

Fra og med lørdag 25. september klokken 16.00 går Norge inn i gjenåpningsfase der folk kan leve mer som normalt og begynne å reise igjen. Foreløpig er kun de godkjente 35 grenseovergangsstedene som gjelder, ifølge Politiet på sine nettsider.

Politiet vil være til stede ved disse og gjennomføre det de kaller «kunnskapsbasert grensekontroll og stikkprøver.»

annonse

– Vi gleder oss over at samfunnet gjenåpnes, og at vi kan begynne å leve mer som normalt igjen. Men jeg vil understreke at det fortsatt er kun de godkjente grenseovergangsstedene som er åpne for normal trafikk. Kontrollen vil rette seg mot reisende fra områder med høyt smittetrykk, sier stabssjef i Politidirektoratet, Lars Aune.

Regjeringen og helsemyndighetene vil gradvis gjenåpne flere grenseovergangssteder når kommunene får etablert lokale teststasjoner, opplyser politiet videre.

I gjenåpningen av Norge fjernes innreiserestriksjonene gjennom tre faser. I den første fasen som starter lørdag, åpnes det for at alle EØS-borgere inkludert folk fra andre land som er bosatt i EØS, kan komme inn til Norge. Det samme gjelder folk som bor i Storbritannia og Sveits.

annonse

Regjeringen åpner også for at alle utlendinger som bor i såkalte lilla land kan komme inn i Norge. Innreisekarantene gjelder nå bare for reisende fra røde, mørkerøde, lilla og grå land. Karantene kan avsluttes etter tre dager ved negativ test. Karantenehotell fjernes også som krav.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon