Skjermbilde fra video, NRK. Kulturministeren benyttet anledningen til å slå seg løs på dansegulvet
annonse
annonse

Kulturminister Abid Raja markerte gjenåpningen, 561 dager etter at de strenge koronatiltakene ble innført.

Mange mennesker samlet ved utestedet Storgata 26 i Oslo. Stedets daglige leder mener gjenåpningen kom for brått. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

– Dette er helt fantastisk. Nå har hele Norge ventet på dette i 18 måneder. Vi er klare for å danse og å ta kulturen og hverdagslivet tilbake. Jeg oppfordrer alle til å dra på teater, kino, konserter og uteliv og bruke tilbudene vi har, sa Raja til NRK.

Ved utestedet Storgata 26 var det fullstendig kaos, ifølge VG. Daglig leder Johan Høeg Haanes mener regjeringen satte i gang gjenåpningen for raskt.

annonse

– Det meldes om mange feststemte folk i sentrum. Dere blir sikkert sultne i løpet av natta. Vi har en henstilling: Ikke tilbered varm mat i beruset tilstand. Kjøp heller mat på gatekjøkken eller ta deg en brødskive, slik at vi unngår tørrkok og brann, skrev brannvesenet i Oslo.

Munnbind og konfetti på den første natta med full gjenåpning. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

I Trondheim svimte folk av i trengselen for å komme inn på utsteder og andre steder har det vært masseslagsmål og amper stemning, skriver NTB.

– Status «gjenåpningsmarkeringen»: Veldig mye folk i sentrum. Trengsel i køene ved utestedene, meldte Trøndelag politidistrikt.

annonse

Politiet i Sørvest har lagt ut bilder på Twitter av gatene i Stavanger, der det var stappfullt av folk.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon